Pasok Milletvekili Mandacı: Açılım Sırası Yunan Hükümetinde

Yunanistan Hükümeti ve Pasok Partisi İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı, Yunanistan Başbakanı ve Pasok Lideri Yorgo Papandreu’nun Azınlık Sorunlarına Çözüm Üretmesi Gerektiğini Söyledi. Mandacı, "Açılım Yapma Sırası Yunanistan Hükümetindedir." Dedi.

Pasok Milletvekili Mandacı: Açılım Sırası Yunan Hükümetinde

Yunanistan Hükümeti ve Pasok Partisi İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı, Yunanistan Başbakanı ve Pasok Lideri Yorgo Papandreu’nun Azınlık Sorunlarına Çözüm Üretmesi Gerektiğini Söyledi. Mandacı, "Açılım Yapma Sırası Yunanistan Hükümetindedir." Dedi.

Yunanistan Hükümeti ve PASOK Partisi İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı, Yunanistan Başbakanı ve PASOK lideri Yorgo Papandreu’nun azınlık sorunlarına çözüm üretmesi gerektiğini söyledi. Mandacı, "Açılım yapma sırası Yunanistan hükümetindedir." dedi.

İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı, Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Yunanistan’da Batı Trakya Müslüman azınlığı ile ilgili yapılacak çalışmalarla, Türk – Yunan ilişkilerinin yeni dönemdeki seyri hakkında açıklamalarda bulundu. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına Yunanistan Hükümeti ve PASOK Partisi milletvekilleri yanı sıra Sirkeli Belediye Başkan Vekili İbrahim Şerif, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Soma Şubesi Başkanı Ahmet Kereci ve çok sayıda Batı Trakyalı vatandaş katıldı.

"PAPANDREU, SORUNLARIMIZA ÇÖZÜM ÜRETMELİ"

Türkiye’de yaşayan Batı Trakyalıların, Yunanistan’da gerçekleştirilen seçim süresince sonuna kadar kendilerini desteklerini ifade eden İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı, "Üstümüzdeki sorumluluğun bilinci içerisindeyiz. Batı Trakya halkının yıllardır çözülemeyen ve kronikleşen sorunları var. Muhalefette olduğumuz dönem içerisinde bunları çözmek için çok uğraştık, ama herhangi bir sonuca varamadık. Sizlerin desteği ile iktidar olduk. Yunanistan Başbakanı ve PASOK lideri Yorgo Papandreu, bu azınlığın sorununu yönelik çalışmalar yapmalıdır. Biz Batı Trakyalılar olarak seçim süresince onu çok fazla destekledik. Mutlaka bizim sorunlarımıza çözüm üretmelidir ve açılım yapma sırası Yunanistan hükümetindedir. Bu sorunların bir an önce çözüme kavuşması için elimizden gelen her şeyi yapacağız." diye konuştu.

İsimlerinin, örf ve adetlerinin farklı olduğu bir ülkede yaşamanın çok zor olduğunu söyleyen Mandacı, başka bir ülkede azınlık olarak yaşamanın kolay olmadığını, ancak bu farklılığa saygı gösterilmesi için gereken her şeyi yapacaklarının altını çizdi.

Türk – Yunan dostluğunun Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu’nun ikili ilişkileri münasebetiyle daha iyi bir konuma geleceğini söyleyen Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, iki ülke Başbakanı arasında yaşanan bu iyi sürecin Batı Trakya halkının sorunlarını çözmek için bir dönüm noktası olacağının altını çizdi.

Türkiye Cumhuriyet Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Yunanistan’a yaptığı ziyaretin çok olumlu geçtiğini ve Batı Trakya halkının sorunları hakkında kendisine detaylı bilgi aktardıklarını söyleyen Hacıosman, "İki ülke arasında yaşanan sıcak yakınlaşma süresince köprü görevi yapmaya hazırız." dedi.

 

Kaynak: Cihan Haber Ajansi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ