Yunan basını İşadamı Levent Sadık Ahmet’ten övgüyle bahsetti
Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri, Dostluk Eşitlik Partisi Kurucusu ve eski Rodop Bağımsız Milletvekili Dr. Sadık Ahmet’in oğlu olan işadamı Levent Sadık Ahmet, son dönemde uluslararası düzeyde yapmış olduğu ticari girişimlerle birlikte, özellikle Yunanlıların dikkatini çekmeye devam ediyor.
Yunanistan’ın önde gelen ulusal gazetelerinden “Ethnos” Hristos Telidis imzalı haberinde, işadamı Levent Sadık Ahmet’in ticari faaliyetlerini “Azınlık milletvekilinin oğlu Yunan pamuğunun ‘Baronu’ oldu” başlığıyla sayfalarına taşıdı.
“Temmuz 1995 yılında bir trafik kazasında hayatını kaybeden Dr. Sadık Ahmet’in oğlu Levent Sadık Ahmet, 2014 yılında ülkenin 308 milyon euro değerinde tarımsal ürününü ihraç ederek, Yunanistan pamuğunun ‘baronu’ haline geldi.” ifadelerine yer verilen haberde Levent Sadık Ahmet’in, Yunanistan pamuğunun en büyük alıcısı olduğu hatırlatıldı.
Haberde Mesleklerarası Pamuk Örgütü başkanı Nikos Skopianos’un verdiği bilgilere dayanarak işadamı Ahmet’in, Yunanistan’daki pamuk üretiminin her yıl %50 ile %70’ini satın aldığı kaydedildi. İşadamı Levent Sadık Ahmet’in son dönemde tütün pazarına da girdiği azınlığın üretimini yurt dışına pazarlamak istediği ve Trakya’da tütün üretimi yapan imalat birimi kurmayı planladığı ifade edildi.
Levent Sadık Ahmet’in ticari faaliyetlerine geniş yer ayıran Ethnos gazetesinin haberi şöyle devam etti: “Türkiye’nin en büyük pamuk işleme şirketlerinden biri olan DCD Traiding, komşu ülkedeki 32 şirkete ve fabrikaya Yunan pamuğunu satmaktadır. Söz konusu holding tekstil sektöründe dünya dördüncüsü, Avrupa’da ise ilk sırada yer almaktadır.
Aksine Yunanistan’da, imalat sanayi sektörü yıllardır çökmüş vaziyette. Sonuç olarak ülkemizde tekstil sanayide büyük düşüşün ardından, nispeten iyi kalitede olan ve tarımsal üretimin % 8’ine tekabül eden Yunanistan pamuğunun da hiçbir katma değeri yoktur. Levent Sadık Ahmet’in verdiği imaj ciddi, eğitimli, kozmopolit ve modern bir kişilik olduğu yönünde, ayrıca büyük pazarlara örneğin İstanbul’dan New York’a, Tokyo’ya ve Brezilya’ya sürekli olarak seyahat eden, Türkiye’nin en önde gelen tanınmış işadamlarıyla, ayrıca dünya çapındaki pamuk kuruluşlarıyla işbirliği yapan bir işadamı. İşkolik olsa da, fırsat bulduğunda kış ve yaz tatillerine giden, seyahatlerini büyük ölçüde özel uçağıyla yapan ve özel hayatının mümkün mertebe haber malzemesi yapmadan yaşamaya çaba gösteren bir kişiliktir.”
İşadamı Ahmet’in ödemeler konusunda son derece düzenli olduğu belirtilen haberde Trikala Tarım Kooperatifi Ahileas Liurtas’ın konuyla ilgili açıklamalarına yer verildi. Levent Sadık Ahmet’in işbirlikçi ve güvenilen bir işadamı olduğunu, ödemelerini günlük olarak yaptığını ve hiçkimseyi zor durumda bırakmadığını ve Yunanistan pamuğunun en büyük pazarlamacısı olduğu ifadelerine yer verildi.”
Ethnos gazetesinin haberinde işadamı Levent Sadık Ahmet’in, azınlıkla sıkı bir bağı olduğu, babasının isminden dolayı kendisine büyük bir sorumluluk yüklendiği belirtildi. babası Dr. Sadık Ahmet’in ve 2014 yılında yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde en büyük başarıyı İskeçe ve Gümülcine şehirlerinde gösteren DEB Partisi’nin fikirlerini sürdürdüğü vurgulandı.
Evli ve iki çocuk babası olan Levent Sadık Ahmet’in eşinin Trakyalı olduğu ve İstanbul’un yanısıra Gümülcine’nin Sirkeli köyünde de ikamet ettiğini beyan ettiği kaydedildi.
Levent Sadık Ahmet’in 7-8 Aralık tarihlerinde Gümülcine dışında yer alan DEB Partisi yeni genel merkezine düzenlenen saldırı sonrasında sergilenmek üzere getirilen Sadık Ahmet’in kaza yaptığı arabanın garip bir şekilde çalınması ile gündeme geldiğini hatırlatan Ethnos gazetesinin haberi şöyle devam etti: “1995 yılında milletvekilinin arabası İskeçe-Gümülcine yolunda 62 yaşında bir çiftçinin kullandığı traktör ile çarpışmıştı. Sadık Ahmet ailesi ve azınlık çevresi meydana gelen kazanın arkasında kimliği belirsiz kişilerin parmağı olduğuna inanmaktadırlar. Türk idareciler öldüğünden bu yana Sadık Ahmet’i sadece Trakya’da değil, Türkiye’de de kahramanlaştırmaya hatta onu bir sembol haline getirme çabasına girdiler. Vefat eden milletvekilinin ailesi hayatını İstanbul’da devam ettirdi ve Türk devleti tarafından önemli ölçüde maddi ve manevi destek gördüler. Levent Sadık Ahmet, DEB Partisi yeni genel merkezine yapılan saldırıdan sonra, Gümülcine’ye gitme amacıyla, Atina’daki iş temaslarını yarıda keserek özel uçakla Kavala’daki Hrisupoli havalimanına geldi. Başbakan Çipras’ın bizzat kendisine hitap ederek, saldırının ve hırsızlık olayının kendilerini çok üzdüğünü belirtti.”
Levent Sadık Ahmet’in Gümülcine’de bir doktorun oğlundan önemli bir işadamlığına sıçradığı Türkiye’de çok önemli ekonomik bir faktör olduğu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurumu’nun (DEİK) Yönetim Kurulu, Tarım Konseyi ve Türk – Yunan İş Kurulu’nda bulunduğu hatırlatılan gazete haberinde, Japonya, Vietnam, Endonezya gibi pazarlara açıldığı ifade edildi.
“Sloganım Zoru Seçmek”
İşadamı Levent Sadık Ahmet’e geniş yer veren Ethnos gazetesinin haberi şöyle sona eriyor: “Bizzat Levent Sadık Ahmet sloganının ‘zoru seçmek’ olduğunu söylüyor. Kendisi için kolay olanın Batı Trakya’da kalıp siyasetle uğraşmak olduğunu; kendisinin ise ticareti seçerek dolayısıyla zoru tercih ettiğini, bu durumun da kendisini mutlu ettiğini ve bu şekilde halkına daha faydalı olacağına inandığını söyledi.”
“Tütün işleme tesisi için çalışmaya devam ediyoruz”
Öte yandan, Levent Sadık Ahmet tütün işleme tesisi oluşturmak için de çalışmalara devam ettiklerini ifade etti. Geçtiğimiz yıl Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi tarafından oluşturulan tütün şirketi BASMA AŞ ile menajerlik anlaşması imzalayan Levent Sadık Ahmet, bölgede tütün işleme tesisi kurmaya hazır olduklarını, bu konuyla ilgili olarak kooperatifle birlikte çalışmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.